Smart decisions. Lasting value.

Vanaf de start van onze organisatie in 1924 zijn integriteit en een persoonlijke benadering de belangrijkste waarden. Het is de rode draad in de historie van Crowe Peak. Op dit moment bestaat ons kantoor uit zo’n 100 personen; verbonden door een rijke geschiedenis en verbonden met elkaar.

Hoe het begon: 1924
Niva-lid de heer De Zeeuw opent een accountantskantoor in Rotterdam. Het accent van zijn klantenkring ligt op bakkers.

1940
De Zeeuw maakt met de heer C. de Keizer (Rijksaccountant) een afspraak tot tijdelijke samenwerking. Dit was aan de vooravond van de 2e Wereldoorlog en de afspraak tussen de beide mannen hield voornamelijk in dat als een van de twee partners overlijdt, de ander de praktijk zal voortzetten en aan de weduwe een vooraf overeenkomen bedrag zal uitkeren.

1946
Eind 1946 overlijdt De Zeeuw. De Keizer zet – onder de naam ‘de Zeeuw & de Keizer’ – de praktijk voort vanuit zijn woning.

1950
In 1950 start de eerste medewerker voor administratieve zaken. Er wordt daarnaast een accountant aangenomen en vanaf dat moment groeit ‘de Zeeuw & de Keizer’ naar een volwaardig accountantskantoor.

1964
In 1964 werken er zo’n man of 10 bij ‘de Zeeuw & de Keizer’. Het is een kantoor met veel persoonlijke binding. Klanten zijn vrienden van de accountant en zoeken regelmatig hun adviseur op voor persoonlijk advies.

1980
Eind ’70, begin ’80 wordt er een kantoor in Nijmegen toegevoegd en in de jaren ’80 een kantoor in Amsterdam. Over de drie vestigingen groeit ‘de Zeeuw & de Keizer’ eind jaren ’80 naar ongeveer 100 personen.

1995
In de jaren ’90 wordt de maatschap een BV en worden andere diensten naast accountancy toegevoegd om klanten met vraagstukken op diverse gebieden van advies te kunnen voorzien.

1999
In 1999 sluit ‘de Zeeuw & de Keizer’ zich aan bij internationale netwerk Horwath International, waarmee aan de internationale groeiwensen van diverse klanten kan worden ingespeeld. De naam veranderd naar ‘Horwath de Zeeuw & de Keizer

2011
De wens van het netwerk om naar een mondiale top 7 positie te groeien vertaalt zich, onder andere, in een naamswijziging. Horwath International wordt Crowe Horwath International en ‘Horwath de Zeeuw & de Keizer’ wordt ‘Crowe Horwath’

2015
Om ‘Crowe Horwath’ in Nederland een duidelijkere positie te geven wijzigt de naam van de organisatie naar ‘Crowe Horwath Peak’

2018
Branding, positionering, de arbeidsmarkt en groeiverwachtingen resulteren in 2018 opnieuw in een naamwijziging wereldwijd. Crowe Horwath International wordt ‘Crowe Global’ en ‘Crowe Horwath Peak’ wordt ‘Crowe Peak’.

De slogan ‘Smart decisions. Lasting value.’ ziet levenslicht.

Toekomst
De wereld is moderner, mobieler, sneller, mondiger en internationaler dan in 1924. Er zijn nieuwe kansen en andere uitdagingen, ook voor de toekomst. De kunst van ‘smart decisions-making’ is actueel voor iedere organisatie en ondernemer.

De waarden uit 1924 kenmerken onze organisatie ook nu nog. Integer en met persoonlijke aandacht bieden we een hoge kwaliteit dienstverlening aan onze klanten. Wat Crowe Peak kenmerkt: met elkaar meedenken, meeleven en betrokken zijn bij ieders ontwikkeling; als mens ben je belangrijk voor Crowe Peak en samen gaan we voor gezonde groei.

#WeAreCrowe – crowe-peak.nl

  • h
  • h
  • h
  • h

Job Alert

Altijd de laatste vacatures in je mailbox? Maak dan een Job Alert aan. Zodra wij een nieuwe vacature plaatsen, krijg jij een mailtje.